Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că proprietăţile antiinflamatorii ale cafelei sunt intensificate, dacă se adaugă puţin lapte în băutură.
Potrivit experţilor, beneficiile sale sunt dublate în acest mod. Specialiştii au studiat compuşi chimici numiţi polifenoli care se găsesc în multe alimente şi au efect antioxidant.
CITEȘTE ȘI: De ce pun unii oameni sare în cafea? Efectul este unul surprinzător
Experţii au analizat interacţiunea acizilor cafeic şi clorogenic (principalii polifenoli găsiţi în cafea), cisteina (o proteină din lapte) şi efectul acestor combinaţii asupra celulelor imunitare.
Astfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că atunci când laptele este adăugat în cafea, proprietăţile antiinflamatorii ale băuturii se dublează.
CITEȘTE ȘI: Cafeaua care are grijă de stomacul și imunitatea ta: Trebuie să adaugi doar acest ingredient
Autorul principal al studiului, Marianne Lund, sugerează că interacţiunile benefice polifenol-proteine apar şi în alte combinaţii de alimente. De exemplu, la o mâncare de carne cu legume sau la un smoothie de fructe în care se adaugă lapte sau iaurt.